කොළඹ ගමයා බ්ලොග් අඩවිය මගේ දේශපාලන හෝ අදේශපාලනික අදහස්, නවකතා හා කෙටිකථා, වෙනත් දර්ශනවාදය හෝ මාක්ස්වාදය, අභ්යවකාශ තරණය හා එම විද්යාවන් සම්බන්ධ ලිපි කිරීමට උපයෝගී කර ගන්නා ප්රධානතම මාධ්යයයි . මෙහි පළ කරන ලිපි හා වෙනත් කිසිම වෙබ් අඩවියක් සමග සම්බන්ධතාවයක් නැත. අවසරයකින් තොරව පළ කිරීම සපුරා තහනම්ය. (c) Copyrighted Material - Ajith Dharmakeerthi UK
Sunday, 10 May 2020
ලොක් ඩවුන් සුන්දරද මෙතරම්
13 comments:
සියලු හිමිකම් අජිත් ධර්මකීර්ති (Ajith Dharmakeerthi) සතුය. කොළඹ ගමයා බ්ලොග් අඩවියේ යොමුව සඳහන් කර හෝ අජිත් ධර්මකීර්ති යන නමින් පමණක් මෙහි ලිපි උපුටා පළ කරන්නට අවසර තිබේ.
මෙහි පලවන ලිපි සහ දේශපාලන අදහස් මගේ පෞද්ගලික අදහස් පමණි.
ඔබේ ඕනෑම ප්රතිචාරයක් මෙහි පල කරනු ලැබේ. නමුත් වෙනත් කෙනෙකුට සාධාරණ හේතුවක් නැතුව පහර ගසන අශිලාචාර අන්දමේ ප්රතිචාර පමණක් පල නොකෙරේ. බ්ලොගයට ගොඩ වදින ඔබ සියලු දෙනාට ස්තූතියි .
Nice. Better than a whole post, if you ask me:)
ReplyDeleteThanks, Bassa
Delete1. (ලුණු මිරිස්, මඤ්ඤොක්කා , රා) සහ
ReplyDelete(මස්, සිගාර්, විස්කි) යනු එක් සංස්කෘතිිිිිියක් වුනාට එය ආර්ථිකයන් දෙකක් වන්නේ ඇයි?
(ඉකොනෝගෙන් අහනවාද කොළඹ ගමයාගෙන් අහනවාද?
2. අජිත්, කොන්ඩය , රැවුල සහ adidas t shirt එකක් විතරයි අඩු ඔබට, castro කෙනෙක් වෙන්න..(note that c is in lower case)
CP-C
ඔබ කවුරු වුනත් ඔබේ මනස නම් ශාප් . ගානට අල්ලාගෙන තියෙනවා. කෙස් ගහක් මිස් වෙලා
Deleteසංස්කෘතීන් දෙක එකක් - හරි
අනිඅක් පොඩි c නෙමෙයි
hasta simpre
අනික පොඩි c නෙමෙයි
Deletehasta simpre
සිගාර් සහ පයිප්ප බඩු නම් තියනවා. විස්කි (හෝ වෙන දේවල් ) ඉවර වෙලා සුමාන ගාණක්. හදන හැටි යාලුවො කිව්වට ඇඟේ හලා ගන්නෙ නැතුව වතුරවත් බොන්න බැරි මට මීතයිල් නැතුව ඊතයිල් හදාගන්න පුලුවන්ද
ReplyDeleteලොකු අමාරුවක් නැහැනේ , පලතුරු ටිකක් ගෙනත් බොයිල් කරලා යීස්ට් ටිකක් දාල වහල තියල ගත්තම කොවිඩ් එක එන්න කලින් මැරෙන්න පුළුවන්
DeleteHow to Ferment Fruit Into Alcohol
The steps for fermenting fruit into alcohol are easier than you might think.
Start by filling a sanitized bucket with your choice of fruit and sugar. The amount of sugar goes by the 1:1 ratio, so use equal parts sugar to the weight of the fruit.
Next, cover both the sugar and fruit with boiling water and let this cool to around 70 degrees Fahrenheit before adding in 1/4 teaspoon of yeast or more depending on how much fruit and sugar you used.
Mix it together and then cap the bucket closed loosely. The fruit should ferment within a day or two but be sure to give it a good stir once a day.
After a week, filter the fruit wine through a strainer into a second jug or bucket that can fit an airlock. Taste it as you go. When the wine is clear and has the right taste, then you can bottle it.
කොරෝනා වයිරසය හමුවේ ලංකාවේ සිංහල ආන්ඩුවත්, ඉන්දියාවේ හින්දූත්ව ආණ්ඩුවත් පිස්සු කෙලියි.
ReplyDeleteදෙමළ ජාතියට මේ දෙකින්ම යහපතක් සිදුනොවේ.
දෙමළාගේ ශ්රේෂ්ඨ ඓතිහාසික නිජභූමිය තුල දෙමල ආණ්ඩුවක් තිබුනිනම් එය මේ වනවිට කොරෝනා වෛරසය සාරථකව මර්ධනය කරතිබෙනු ඇත.
(මෙය දෙමළ විහිළුවකි, ඉතාලි විහිඨ නමින් විහිළු වර්ගයක් ඇති ආකාරයටම දෙමළ විහිළු යනුවෙන් විහිළු ශානරයක්ද තැනීම මේ වනවිට කලයුතුම දෙයකි)
අපේ තාත්ත ඇත්තටම යාපනේ කළු සුරුට්ටු බිව්වේ, නිජ භුමිය අදාලම නෑ හේ හේ
Deleteපරොපු රා බොන්නේ කොහොමද පොලිස් මාමාලා එක්ක
ReplyDeleteසුද්දගේ නීතියක් තවමත් පිලි පදින ගමන් .. එක්කෝ ඕනේ නැහැ , රා ටිකක් හැදුවම මක් වෙනවද
Deleteහා හා, නියමයි. මගේ කතාවත් ඕකම තමයි. එකම වෙනස, ජොන්සන් වෙනුවට ට්රම්ප් 'ස ඉන්නව. අක්ක වෙනුවට නංගි; තිස් දහ වෙනුවට ළඟදීම ලක්සේ පනිනවා; සිගාර් නැහැ; පාවිච්චියක් නැති නිසා.
ReplyDeleteඅපි මෙහෙම විස්කි ටිකක් බිබී ගෙදරට වෙලා හිටියට, හැමෝටම මෙහෙම ජොලි නැහැ නේද අජිත්?
ඒකනේ ජොන්සන් ටයි ට්රම්ප් ටයි කුද ගහ ගන්න කියල ඉන්නවා ඇරෙන්න ඉතින් වෙන මොනවා කියලා කරන්නද
Delete